Kloakskader og ansvarsplacering af skade på kloak

​Vi har her samlet en kort forklaring på, hvem der har ansvaret for kloakskader. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med skader på kloak i for eksempel Gistrup, Støvring og Aalborg. Du kan ringe på telefon 23 23 48 56 eller skrive til jf@rebildkloak.dk.

Husejerens ansvar ved kloakskader

Du har som udgangspunkt ansvaret for de kloakrør, der ligger på husets matrikel, og derfor gælder det om at vedligeholde dem, men også om at tegne nogle relevante forsikringer for kloakskader, herunder for skjulte kloakskader, almindelig slitage og eventuelt ejerskifte.

Inden for matriklen

Det er vigtigt at kende brøndenes placering på grunden. Typisk er der både rense/inspektionsbrønde, og skelbrønde. Hvis din kloak skal renses eller inspiceres, foregår det som regel fra disse brønde. Derfor er det en god ide at danne sig et overblik over, hvor de måtte befinde sig. Ofte er de gemt under belægning og bede/græsplæne.

Uden for matriklen

Alle kloakrør uden for din matrikel er som udgangspunkt kommunens ansvar.

Særlige tinglysninger

I visse tilfælde kan der være en tinglysning, der bytter rundt på det private og det kommunale ansvar for kloakskader.

Placering af brønden

Inspektionsbrønden er placeret på matriklen, og det er dit ansvar at vide, hvor den er, men det kan ske, at den ikke ligger, hvor den er placeret på husets tegning.

Nye og gamle dæksler

De fleste ældre inspektionsbrønde er dækket af et cementdæksel, der er ca. 60 cm i diameter, mens nyere dæksler kan være af beton/stål/støbejern/genbrugsplast eller komposit på ca. 40 cm i diameter.

Når kloakskader opstår

Du bør kigge ned i inspektionsbrønden ved mistanke om kloakskader, og hvis den er fuld af vand, så er der sandsynlighed for, at der er kloakskader/forstoppelse i ledningen efter brønden, måske endda i forsyningsselskabets hovedkloak. Men hvis den er tom, så tyder det på, at der er kloakskader/forstoppelse på din matrikel. Du må ikke selv forsøge at reparere kloakskader, men skal i stedet kontakte os hos Rebild Kloakservice eller en anden kloakmester.

Skån kloakken og undgå kloakskader

Undgå at hælde blandt andet fedt, madrester, kaffegrums og opløsningsmidler i husets afløb. Sørg for at kloakdækslet er tæt, og fjern træer med kraftige rødder, der er tæt på kloakken og kan føre til skader.​

Send en forespørgsel så kontakter vi dig

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores kunder om os

​★★★★★

"Bedste anbefalinger"

Fantastisk service, arbejde og kontakt. 

Vi er så tilfredse. hermed vores bedste anbefalinger.

Rikke Lykke Jellesen

​★★★★★

"Meget tilfreds"

Kloakservice har udført separatkloakering hos os. Alt fra besigtigelse af opgaven til udførelse har fungeret problemfrit. Der har været god kommunikation og information under hele forløbet, og effektiviteten har været i top. Meget tilfreds.

Morten Kristiansen

fb Følg med på Facebook

opgaver for både private og virksomhe​der

Vi løser opgaver for både private og virksomheder. Ring til os for et uforpligtende tilbud, eller læs mere her på siden om vores service.

Mange års erfaring

God service

Solidt arbejde

Skriv til os på jf@rebildkloak.dk 

eller ring på telefon: ​23 23 48 56

Her ligger vi